Įdarytas kopūstas

Perskaitytas kartų: 4066

Įdarytas kopūstas

Ingredientai

:

kopūstai (2,5 kg)

malta veršiena (700-800 g)

batonas (3 riekelės)

kiaušiniai (1 vnt)

svogūnai (1 vnt)

sviestas (50 g)

pienas (batono išmirkymui)

druska ir malti pipirai

muskato riešutas

aliejus

fermentinis sūris (100 g)

morkos (1 vnt)

Gaminimas

:

Keptuvėje su aliejumi pakepiname susmulkintą svogūną. Išpjauname kopūsto vidų, palikdami viršų ("kepurėlę") kopūstui uždengti. Į maltą veršieną sudedame keptą svogūną, piene išmirkytą , kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, muskatų. Gerai išminkome, prikemšame kopūstą, uždedame "kepurėlę", apvyniojame siūlu ir įdėję į morkomis išklotą uždarą indą (didesnį puodą) bei įpylę 1 stiklinę vandens troškiname, kol kopūstas suminkštėja. Tada, nuėmę kopūsto "kepurėlę", uždedame sūrį, vėl uždengaime dangtelį ir kepame, kol išsilydo sūris.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)