Įdarytas karpis

Perskaitytas kartų: 1878

Ingredientai

:

karpis

šaldyta žuvis

konservuoti žirneliai

virti ryžiai

tarkuotos morkos

sviestas

kiaušinis

druska (pagal skonį)

juodieji pipirai (pagal skonį)

žuvies prieskoniai

žalumynai (papuošimui)

Gaminimas

:

Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti. Išskrostą žuvį guldyti ant lentos ir pjauti pilvo kraštą nepažeidžiant odos. Pradedant nuo papilvės, peiliu ir pirštais atskirti odą. Nepažeidžiant odos, prie galvos žuvį įpjauti. Lenkti galvą į pusę ir per stuburą perlaužti. Tada odą su galva numauti uodegos link ir žuvį perpjauti, paliekant dalį prie uodegos. Pasiruošti įdarą. Žuvį supjaustyti gabaliukais ir kartu su šaldyta ir atitirpinta žuvimi sumalti. Skaninti druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Įmušti kiaušinį, berti konservuotus žirnelius, virtus , apkepintas svieste morkas. masę gerai išmaišyti. Žuvies odą su galva ir uodega įdaryti įdaru. Šauti į orkaitę ir kepti apie 30-45 minutes (pagal dydį). Iškepusią žuvį atvėsinti. Dėti į didelę lėkštę, žalumynais, citrinomis ar pan. Galima ir iš karto supjaustyti. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)