Įdaryta lydeka drebučiuose

Perskaitytas kartų: 7409

Įdaryta lydeka drebučiuose

Ingredientai

:

žuvis (1,5 kg)

pyragas (2 riekės)

pienas (1 stiklinė)

svogūnai (1 vnt)

petražolės (1/2 vnt)

sviestas (1 šaukštas)

kiaušiniai (2 vnt)

česnakai (1/2 skiltelės)

kvepiantieji pipirai

druska

sultiniui:

vanduo (2 l)

svogūnai (1 vnt)

morkos (1 vnt)

petražolės (1 vnt)

kvepiantieji pipirai (6 vnt)

kartieji pipirai (6 vnt)

lauro lapeliai (2 vnt)

druska

drebučiams:

žuvies sultinys (500 ml)

želatina (15 g)

papuošimui:

virtos morkos (1 vnt)

džiovintos slyvos (100 g)

citrinos (1 vnt)

petražolių lapeliai

Gaminimas

:

Lydeką nuskusti, nuplauti odą, apipjovus apie galvą, atsargiai numauti, stuburkaulį nukirsti, kad uodega pasiliktų prie odos. Žuvies atskirti nuo kaulų ir sumalti. Pridėti piene išmirkyto pyrago, svieste pakepintų svogūnų ir dar kartą sumalti. Į šią žuvies masę pridėti kietai virtų kapotų kiaušinių, sutrintų petražolių, česnako, maltų pipirų, druskos. Viską gerai išmaišyti, įpilti kiek sultinio, kad masė būtų puri. Taip paruoštą įdarą nespaudžiant sukrėsti į numautą žuvies odą, prisiūti gerai išvalytą be žiaunų ir akių žuvies galvą, odą vietose subadyti. Įdarytą žuvį surišti virvute, dėti į puodą, užpilti žuvies kaulų bei prieskonių sultiniu ir labai lėtai virti apie valandą. Užvirus, kad nesuirtų, nugaroje galima padaryti 2 – 3 nelabai skersinius pjūvius. Jie žuvies išvaizdos nesugadina, nes prieš puošimą vistiek tiek supjaustoma atitinkamo dydžio gabalais.
Išvirtą žuvį kiek atvėsinti tame pačiame sultinyje, išimti iš puodo ir padėti į pailgą pusdubenį nugara į viršų. Siūlus ištraukus, supjaustyti gabalais, suteikti žuvies pavidalą.
Iš sultinio, kuriame virė, ruošiami žuvies drebučiai. Jie atvėsinami taip, kad dar ne visai sustingtų.
Žuvies paviršių puošti virtų morkų griežinėliais, džiovintų virtų slyvų , citrinos griežinėliais. Į akių vietą įdėti ctrinos žievutės gabalėlius. Spaudžiant drebučius pro pergamentinio popieriaus vamzdelį, nestoru sluoksniu padengti papuoštą žuvį.
Įdarytą žuvį galima ir atskirais gabalais užšaldyti drebučiuose. Į formą įpilti 1 cm storio bestingstančių drebučių sluoksnį, papuošti virtų morkų, virtų kiaušinių griežinėliais, ant jų uždėti žuvies gabalus, užpilti antrą kartą drebučiais taip, kad apsemtų, ir vėl atšaldyti. Patiekiant išversti iš formos. Kad geriau išsiverstų, formelės 2 – 3 sekundėms įleidžiamos į karštą vandenį (80 laipsnių).

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)