Įdaryta cukinija

Perskaitytas kartų: 3428

Įdaryta cukinija

Ingredientai

:

nedidelės jaunos cukinijos (4 vnt)

svogūnai (2 vnt)

česnakai (1 skiltelė)

malta mėsa kelių rūšių (250 g)

druska

pipirai

petražolių lapeliai

kiaušiniai (2 vnt)

malti džiūvėsiai (2 šaukštai)

fermentinis sūris (150 g)

stiprus paukštienos sultinys (250 ml)

raudonos saldžiosios paprikos (1 vnt)

konservuoti kukurūzų grūdai (2 šaukštai)

grietinė (200 g)

pomidorų tyrė (1 šaukštas)

saldžiosios paprikos milteliai

Gaminimas

:

Cukinijas nuplaukite, nupjaukite galus, perpjaukite išilgai pusiau ir išskobkite vidų. Nulupkite svogūnus, česnako skiltelę ir smulkiai sukapokite. Mėsą išminkykite su smulkintu svogūnu ir česnaku, lapeliais, kiaušiniais, džiūvėsėliais, pagal skonį druska ir . Sūrį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į mėsą. Įdaru užpildykite cukinijų puseles. Papriką nuplaukite, išimkite vaiskotį ir sėklas, ankštį supjaustykite kubeliais ir kelias minutes apvirkite sultinyje. Padažui konservuotus kukurūzus nuvarvinkite sietelėje, paprikos milteliais, druska, bei pomidorų tyre ir sudėkite į sultinį. Padažą gerai išmaišykite. Juo užpilkite įdarytas cukinijas ir apie 15 min. troškinkite uždengtame inde ant silpnos ugnies. Įdarytas cukinijas patiekite su virtais naminiais makaronais.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)