Įdaryta antis ar žasis

Perskaitytas kartų: 6141

Ingredientai

:

antis ar žąsis (1 vnt)

kiaulienos filė (200 g)

grietinė (1 stiklinė)

bulvės (6 vnt)

kiaušiniai (1 vnt)

garstyčios (1 šaukštelis)

džiūvesėliai

aliejus

porai (1 vnt)

obuoliai (4 vnt)

petražolės šakelės

pipirai

tarkuoti muskatai

druska

cukrus

sviestas (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Pro atvėsinto paukščio nugarą išimkite stambesnius kaulus, vidų įštrinkite aliejumi ir garstyčiomis. Iš virtos maltos mėsos, džiūvėsėlių, sviesto, smulkiais supjaustytų obuolių, porų paruoškite įdarą, pagardinkite pipirais, tarkuotu muskatu, kiaušiniu ir gerai išmaišykite. Juo įdarykite paukštį, druska, trupučiu cukraus. Baigiant kepti šalia paukščio suberkite nuvalytas ir į keturias dalis supjaustytas bulves. ant kepsnio supilkite grietinę. Iškeptą paukštį supjaustykite, pagardinkite skysčiu, kuriame kepė, ir patiekite.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)