Įdaryta antis ar žasis

Perskaitytas kartų: 6938

Ingredientai

:

antis ar žąsis (1 vnt)

kiaulienos filė (200 g)

grietinė (1 stiklinė)

bulvės (6 vnt)

kiaušiniai (1 vnt)

garstyčios (1 šaukštelis)

džiūvesėliai

aliejus

porai (1 vnt)

obuoliai (4 vnt)

petražolės šakelės

pipirai

tarkuoti muskatai

druska

cukrus

sviestas (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Pro atvėsinto nugarą išimkite stambesnius kaulus, vidų įštrinkite aliejumi ir garstyčiomis. Iš virtos maltos mėsos, džiūvėsėlių, sviesto, supjaustytų obuolių, porų paruoškite įdarą, pagardinkite pipirais, tarkuotu muskatu, kiaušiniu ir gerai išmaišykite. Juo įdarykite paukštį, apibarstykite druska, trupučiu cukraus. Baigiant kepti šalia suberkite ir į keturias dalis supjaustytas bulves. Paskiausiai ant kepsnio supilkite grietinę. Iškeptą paukštį supjaustykite, pagardinkite skysčiu, kepė, ir patiekite.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)