Grybais ir ryžiais įdaryti pomidorai

Perskaitytas kartų: 2457

Grybais ir ryžiais įdaryti pomidorai

Ingredientai

:

pomidorai (800 g.)

grybai (300 g.)

ryžiai (120 g.)

svogūnai (120 g.)

aliejus (100 ml.)

kiaušiniai (2 vnt.)

pienas (120 ml.)

miltai (20 g.)

malti juodi ir raudoni pipirai

petražolės

druska (pagal skonį)

Gaminimas

:

Smulkiai supjaustyti svogūnai ir grybai troškinami 70 ml aliejaus, kol suminkštėja. Į juos dedami ryžiai, dalis šaukšteliu iš pomidorų minkštimo, raudonųjų , druskos pagal skonį, truputėlis vandens. Verdama, kol išbrinksta ryžiai. Pridedama petražolių, įberiama juodųjų , ir mišinio prikemšami paruošti pomidorai (su išskobtu vidumi), pjūvio kraštai pabarstomi miltais. Į keptuvę sudedamas likęs pomidorų minkštimas, apipilama aliejumi, pomidorai sustatomi nupjautais į viršų ir kepami orkaitėje. Kai iškepa, patiekalas apipilamas išplaktais su pienu kiaušiniais ir dar palaikomas orkaitėje.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)