Grybais įdaryta lydeka

Perskaitytas kartų: 2663

Grybais įdaryta lydeka

Ingredientai

:

lydeka (1 kg)

druska (pagal skonį)

citrinos rūgštis

įdarui:

grybai (300 g)

aliejus ( 2 valg. šaukšt.)

svogūnai (2 vnt.)

miltai (0,5 stikl.)

džiuvesėliai (2 valg. šaukt.)

salieras (truputis)

pjaustyti petražolių lapeliai (1 valg. šaukšt.)

druska (pagal skonį)

pipirai (pagal skonį)

kepimui:

lašiniai (5 gabalėliai)

fermentinis sūris (truputis)

padažui:

grietinė (2 - 3 valg. šaukšt.)

žuvies sultinys

miltai (1 valg. šaukšt.)

citrinos sultis

citrinos žievelė

Gaminimas

:

Lydeką išdarinėti, nupjauti galvą, su trupučiu mėsos išpjauti stuburą. Įdarui skirtus produktus smulkiai , sumaišyti su nuimta mėsa, prieskoniais ir patroškinti aliejuje. Įdaru prikimšti lydeka, dėti į keptuvę, lašinių gabalėliais, apibarstyti tarkuotu sūriu, druska ir 25-30 min. kepti, retkarčiais aplaistant sultiniu. Padažui miltus pakepinti, supilti žuvies sultinį, grietinę, įspausti citrinos sulčių, įberti citrinos žievelės. Iškepusią žuvį dėti į pailgą lėkštę ir užpilti padažu.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)