Gruziniški paplotėliai su trijų sūrių įdaru

Perskaitytas kartų: 4951

Ingredientai

:

tešlai:

kefyras (2/3 stiklinės)

miltai (2 stiklinės)

kiaušiniai (1 vnt)

kepimo milteliai, bet nebūtina (1/2 šaukštelio)

aliejus (kepimui)

druska

įdarui:

fermentinis sūris (200 g.)

mocarela (200 g.)

feta (200 g.)

lydytas sviestas (1 šaukštas)

kiaušiniai (1 vnt)

česnakai (2-3 skiltelės)

druska ir malti pipirai

petražolės ir krapai

Gaminimas

:

Kepimo miltelius suberkit į kefytą ir gerai išmaišykite. Miltus nusijokte į indą, viduryje padarykite duobutę, supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir užminkykite nekietą tešlą. Ją uždenkite ir palaikykite apie pusvalandį kad ibrinktų.
Sūrius sutarkuokite rupia tarka. Įmušite iaušinį, supilkite lydytą sviestą, berkite smulkintus žalumynus, pipirus ir įspauskite česnakus. Įdaras turi būti sūrokas, tad pasūdykite.
Tešlą dar paminkykite, jei limpa įberkite miltų. Ją padalykite į 4 dalis ir iškočiokite lėkštės dydžio paplotėlius. Į kiekvieno vidurį sudėkite po ketvirtadalį įdaro. Atsargiai pakelkite paplotėlių kraštus, suglauskite juos, kad suliptų. Suimkite visus kraštus, gerai sulipdykite ir lengvai spustelėkite į viršų. Paplotėlius pakočiokite iš abiejų pusių iki piršto storio papločių. Paplotėlius į su aliejumi įkaitintą keptuvę dėkite siūle žemyn, uždenkite ir kepkite pora minučių, tada apverskite ir neuždengtus. Kol visi iškeps, kad neatauštų laikykite iki 60 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Paplotėlius tiekite karštus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)