Grūdų kotletai

Perskaitytas kartų: 11816

Ingredientai

:

kviečių grūdai (300 g)

miltai (3-4 šaukštai)

vanduo (2-3 šaukštai)

svogūnai (1 vnt)

druska

prieskoniai

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Kviečiai mirkomi visą parą (galima ir ilgiau), tuomet 15 minučių paverdami ir sumalami su mėsmale. Svogūnas smulkiai supjaustomas, apkepamas aliejuje kelias minutes, tada suberiami pasirinkti prieskoniai ir dar minutę maišant pakepama. Sudedama į maltus . Į masę įdedama keletas šaukštų miltų ir įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Iš tešlos rankomis (nes labai limpa), formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kepama kol gražiai apskrus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)