Grūdų kotletai

Perskaitytas kartų: 11458

Ingredientai

:

kviečių grūdai (300 g)

miltai (3-4 šaukštai)

vanduo (2-3 šaukštai)

svogūnai (1 vnt)

druska

prieskoniai

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Kviečiai mirkomi visą parą (galima ir ilgiau), tuomet 15 minučių paverdami ir su mėsmale. Svogūnas smulkiai supjaustomas, apkepamas aliejuje kelias minutes, tada suberiami pasirinkti prieskoniai ir dar maišant pakepama. Sudedama į maltus grūdus. Į masę įdedama keletas šaukštų miltų ir įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Iš tešlos šlapiomis rankomis (nes labai limpa), formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kepama kol gražiai apskrus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)