Grikių kotletukai

Perskaitytas kartų: 4006

Ingredientai

:

grikiai (200 g)

morka (1 vnt.)

svogūnas (1 vnt.)

kiaušinis (1vnt.)

druska

pipirai

sviestas (kepimui)

džiūvėsėliai

Gaminimas

:

Grikius išverdame, užvirusš vandenį pasūdome. Išvirus grikiams, leidžiame jiems pravėsti. Tuo tarpu ant sviesto pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, dedame sutarkuotą morką. Patroškiname keptuvėje kol suminkštės. Po to morkas su svogūnais sumaišome su išvirusiais grikiais ir sumalame (geriausiai tai daryti su blenderiu). Išplakame , dedame susmulkintus grikius, užbarstome pipirų ir išminkome, jei masė gaunasi nelipni įdėkite porą šaukštų miltų. Taip pat jei trūksta skonio, tai įdėkite dar druskos. Įkaitiname keptuvę, kotletukus, dedant juos į keptuvę apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame į keptuvę. Kai kotletukai gražiai apskrunda traukiame juos iš keptuvės. Labai skanu su burokėlių salotomis arba raugintais agurkėliais! Paprasta, skanu, greita ir pigu :)

Įvertink:
4.5/5 (balsavo: 2)