Grietinėje troškintas zuikis

Perskaitytas kartų: 7529

Grietinėje troškintas zuikis

Ingredientai

:

zuikis (1 vnt)

lašiniai (100-150 g)

sviestas arba taukai (1 šaukštas)

grietinė (1 stiklinė)

miltai (2 šaukštai)

druska ir pipirai

cukrus (truputis)

marinatui:

actas 3 (1 stiklinė)

morkos (100 g)

svogūnai (100 g)

petražolės

salierai (pagal skonį)

kvepentieji pipiri (6 vnt)

kartieji pipirai (5 vnt)

kadagio uogos (10 vnt)

Gaminimas

:

Marinatą , atvėsinti, užpilti sukapotą stambiais gabalais zuikieną. Po to mėsą nusausinti, lašinių, supjaustyti mažesniais gabalais, pabarstyti druska, maltais pipirais, pavolioti miltuose ir apkepinti gerai įkaitintuose riebaluose. Zuikieną sudėti į puodą, užpilti likusiais riebalais, pabarstyti iš marinato išimtomis daržovėmis, nemaltais pipirais, kadagio uogomis, užpilti sultiniu, pridėti dalį grietinės ir, puodą uždengus, troškinti, kol mėsa suminkštės.Troškinimo pabaigoje supilti likusią grietinę, jei reikia, įberti druskos ir truputį cukraus.Ištroškintą mėsą sudėti į pusdubenį ir užpilti perkoštu, likusiu nuo troškinimo sultiniu. Iš vienos pusės dėti virtas bulves ar bulvių košę, o iš kitos – troškintus burokėlius.

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)