Grietinėje troškintas zuikis

Perskaitytas kartų: 7377

Grietinėje troškintas zuikis

Ingredientai

:

zuikis (1 vnt)

lašiniai (100-150 g)

sviestas arba taukai (1 šaukštas)

grietinė (1 stiklinė)

miltai (2 šaukštai)

druska ir pipirai

cukrus (truputis)

marinatui:

actas 3 (1 stiklinė)

morkos (100 g)

svogūnai (100 g)

petražolės

salierai (pagal skonį)

kvepentieji pipiri (6 vnt)

kartieji pipirai (5 vnt)

kadagio uogos (10 vnt)

Gaminimas

:

Marinatą išvirti, atvėsinti, sukapotą stambiais gabalais zuikieną. Po to mėsą nusausinti, lašinių, supjaustyti mažesniais gabalais, pabarstyti druska, maltais pipirais, pavolioti miltuose ir gerai įkaitintuose riebaluose. Zuikieną sudėti į puodą, likusiais riebalais, pabarstyti iš marinato išimtomis daržovėmis, nemaltais pipirais, kadagio uogomis, sultiniu, pridėti dalį grietinės ir, puodą uždengus, troškinti, kol mėsa suminkštės.Troškinimo pabaigoje likusią grietinę, jei reikia, įberti druskos ir truputį cukraus.Ištroškintą mėsą sudėti į pusdubenį ir perkoštu, likusiu nuo mėsos troškinimo sultiniu. Iš vienos mėsos pusės dėti virtas bulves ar bulvių košę, o iš kitos – troškintus burokėlius.

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)