Gardusis sterkas

Perskaitytas kartų: 3856

Gardusis sterkas

Ingredientai

:

sterkas (1,5 kg)

pievagrybiai (300 g)

aliejus (400 g)

pienas (0,5 l)

baltas vynas (100 g)

miltai (300 g)

kiaušiniai (2 vnt)

druska

Gaminimas

:

Žuvį išvalykite, padarykite išpjovas, supjaustykite porcijomis ir pasūdykite. Pievagrybius nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Iš miltų, trynių, pieno, druskos užmaišykite ir gerai išminkykite tešlą, sudėkite pievagrybius, supilkite vyną bei iš kiaušinių baltymų suplaktas putas. Sterko truputį apkepinkite ir tirštai aptepkite paruošta , tada iškepkite aliejuje. Sterkas patiekiamas karštas su gruzdintomis bulvių ir raudonųjų kopūstų bei obuolių salotomis.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)