Gardusis sterkas

Perskaitytas kartų: 4049

Gardusis sterkas

Ingredientai

:

sterkas (1,5 kg)

pievagrybiai (300 g)

aliejus (400 g)

pienas (0,5 l)

baltas vynas (100 g)

miltai (300 g)

kiaušiniai (2 vnt)

druska

Gaminimas

:

Žuvį išvalykite, padarykite išpjovas, supjaustykite porcijomis ir pasūdykite. Pievagrybius nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Iš miltų, trynių, pieno, druskos užmaišykite ir gerai išminkykite tešlą, sudėkite pievagrybius, supilkite vyną bei iš kiaušinių baltymų putas. Sterko gabaliukus truputį apkepinkite ir aptepkite paruošta tešla, tada iškepkite aliejuje. Sterkas patiekiamas karštas su gruzdintomis bulvių lazdelėmis ir raudonųjų kopūstų bei salotomis.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)