Dzūkiškos bandos keptos krosnyje

Perskaitytas kartų: 8544

Ingredientai

:

džiovinti kopūsto lapai (6)

žalios bulvės (kibiras)

virtos bulvės (2 kg.)

grietinė (250 g.)

druska (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės. Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos. Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką žarijomis. Jos žarstekliu - "kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val. Bandas valgome su , vištiena, su varške, sviestu, spirgučių .

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)