Dzūkiški kukulaičiai "Diena-naktis"

Perskaitytas kartų: 3820

Ingredientai

:

jautienos faršas (500 g.)

džiūvėsėliai (2 šaukštai)

sviestas (25 g.)

aliejus (100 ml.)

svogūnai (1 vnt.)

prieskoniai (pagal skonį)

druska (pagal skonį)

bulviniams kukulaičiams:

virtos bulvės (200 g.)

miltai (2 šaukštai)

druska

bulvių tarkiai (300 g.)

Gaminimas

:

Svoguną susmulkinkite ir pačirškinkite svieste. Kiaušinį išplakite. Jautieną sumaišykite su svogūnų gabaliukais, gardinkite prieskoniais ir . Lipdykite kukulaičius, juos vilgykite plaktame kiaušinyje, apvoliokite miltuose. Dėkite į karštą aliejų ir virkite tol, kol gražiai apskrus. Žalių bulvių tarkius nuspauskite. Virtas bulves sumalkite ir sumaišykite su tarkiais, berkite miltų ir . Voliokite mažus kukulaičius ir virkite sūdytame vandenyje. Kad neatauštų, vienus ar kitus kukulaičius laikykite karštoje .

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)