Dzūkiški kukulaičiai "Diena-naktis"

Perskaitytas kartų: 3940

Ingredientai

:

jautienos faršas (500 g.)

džiūvėsėliai (2 šaukštai)

sviestas (25 g.)

aliejus (100 ml.)

svogūnai (1 vnt.)

prieskoniai (pagal skonį)

druska (pagal skonį)

bulviniams kukulaičiams:

virtos bulvės (200 g.)

miltai (2 šaukštai)

druska

bulvių tarkiai (300 g.)

Gaminimas

:

Svoguną susmulkinkite ir svieste. išplakite. Jautieną sumaišykite su svogūnų gabaliukais, gardinkite prieskoniais ir sūdykite. Lipdykite kukulaičius, juos vilgykite plaktame kiaušinyje, apvoliokite miltuose. Dėkite į karštą aliejų ir virkite tol, kol gražiai apskrus. Žalių bulvių tarkius nuspauskite. Virtas sumalkite ir sumaišykite su tarkiais, berkite miltų ir sūdykite. Voliokite mažus kukulaičius ir virkite sūdytame vandenyje. Kad neatauštų, vienus ar kitus kukulaičius karštoje orkaitėje.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)