Durum kebab - turkiškas kebabas, namų salygom

Perskaitytas kartų: 6059

Ingredientai

:

dideli lavašai (6 vnt)

aviena ar veršiena gabaliukais (800 g)

kopūstai (300 g)

pomidorai (3 vnt)

agurkai (3 vnt)

marinuoti agurkai, kornišonai (250 g)

majonezas (200 g)

majonezas, su krapais (200 g)

garstyčių padažas (1 šaukštas)

grietinė (2 šaukštai)

česnakai (5 skiltelės)

prieskoniai salotoms (truputį)

turkiški prieskoniai mėsai (ruputį)

druska (pagal skonį)

Gaminimas

:

Mėsytę pamarinuojam su druska ir turkiškais prieskoniais (marinuojam 1 val.). Mėsą kepti orkaitėje apie 20 min. įjungiant grilį pabaigai. Salotoms kopūstą supjaustyti smulkiais šiaudeliais, pomidorą ir agurką smulkiais gabaliukais. Įdėti majonezo su krapais (tik ) ir viską išmaišyti, pagardinkit lotų prieskoniais. Marinuotus kornišonus supjaustyti plonomis juostelėmis. Česnakiniam padažui į indą sudeti majonezą, česnako skilteles, garstyčias ir viską sumaišyti susmulkinti česnakus (geriausia su blenderiu ar kobaino peiliais) į masę įberti salotų prieskonių, įdėti keletą juostelių marinuotų kornišonų ir pora šaukštų grietinės ir vėl viską išsukti. Darome kebabą. Lavašą ištepame česnakiniu padažu, uždedame salotas, marinuotus kornišonus ir keptą mesytę. Viską sukam į ruletą. Vieną galą užspaudžiam (padarom lyg piltuvėlį) ir įvyniojam į kepimo arba sviestinį popierių. Dedam į labai gerai įkaitintą orkaitę 20 - 30 sek. arba ant elektrinės grilinės lengvai užspaudžiant. Skanaus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)