Durum kebab - turkiškas kebabas, namų salygom

Perskaitytas kartų: 5959

Ingredientai

:

dideli lavašai (6 vnt)

aviena ar veršiena gabaliukais (800 g)

kopūstai (300 g)

pomidorai (3 vnt)

agurkai (3 vnt)

marinuoti agurkai, kornišonai (250 g)

majonezas (200 g)

majonezas, su krapais (200 g)

garstyčių padažas (1 šaukštas)

grietinė (2 šaukštai)

česnakai (5 skiltelės)

prieskoniai salotoms (truputį)

turkiški prieskoniai mėsai (ruputį)

druska (pagal skonį)

Gaminimas

:

Mėsytę pamarinuojam su druska ir turkiškais prieskoniais (marinuojam 1 val.). Mėsą kepti orkaitėje apie 20 min. įjungiant grilį pabaigai. Salotoms kopūstą supjaustyti smulkiais šiaudeliais, pomidorą ir agurką smulkiais gabaliukais. Įdėti majonezo su krapais (tik nepadauginkit) ir viską išmaišyti, pagardinkit lotų prieskoniais. Marinuotus kornišonus supjaustyti plonomis juostelėmis. Česnakiniam padažui į indą sudeti majonezą, česnako skilteles, garstyčias ir viską sumaišyti susmulkinti česnakus (geriausia su blenderiu ar kobaino peiliais) į masę salotų prieskonių, įdėti keletą marinuotų kornišonų ir pora šaukštų grietinės ir vėl viską išsukti. Darome kebabą. Lavašą ištepame česnakiniu padažu, uždedame salotas, marinuotus kornišonus ir keptą mesytę. sukam į ruletą. Vieną galą stipriai užspaudžiam (padarom lyg piltuvėlį) ir įvyniojam į arba sviestinį popierių. Dedam į labai gerai įkaitintą orkaitę 20 - 30 sek. arba ant elektrinės grilinės lengvai užspaudžiant. Skanaus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)