Didžkukuliai

Perskaitytas kartų: 4766

Ingredientai

:

žalios bulvės (1 kg.)

virtos bulvės (3 vnt.)

bulvių prieskoniai (1 šaukštelis)

druska (1 šaukštelis)

įdarui:

malta kiauliena (300 g.)

svogūnas (1 vnt)

malti juodieji pipirai (1/2 šaukštelio)

maltos mėsos prieskoniai (2 šaukštai)

padažui:

rūkyti lašinukai (250 g.)

svogūnai (1 vnt.)

grietinė (100 g.)

druska (truputis)

Gaminimas

:

Nuskustas bulves ir nusunkiame. Bulvių sunką paliekame dubenėlyje, kad nusisėstų krakmolas, kuris, skystį nupylus, sudedamas į bulvių tarkius. Mėsmale sumalame virtas bulves ir išminkome. Iš bulviu masės darome delno didumo , ant jų dedame paruošto įdaro ir suformuojame didžkukulius. Dedame juos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame maždaug 25 minutes. Supjaustome bei svogūną ir pakepiname. Dedame druskos ir grietinės, pakaitiname iki užvirs. Padažą patiekiame arba atskirai, arba užpilta ant didžkukulių.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)