Daržovių ir voveraičių sriuba

Perskaitytas kartų: 3057

Ingredientai

:

vanduo (4 l.)

sviestas (50 g.)

kiauliena (300 g.)

virtos ar marinuotos voveraitės (1 l.)

moliūgas (500 g.)

dideli svogūnai (2 vnt.)

bulvės (4 vnt.)

didelės morkos (2 vnt.)

pomidoras (1 vnt.)

saldžioji paprika (1/2 vnt.)

obuolys (1/4 vnt.)

žalios petražolės (ryšelis)

juodieji pipirai (žiupsnis)

lauro lapeliai (žiupsnis)

druska (2 šaukštelai)

bazilikas (žiupsnelis)

ciberžolė (žiupsnelis)

laiškinai česnakai (žiupsnelis)

kmynai (1 šaukštelis)

džiovintos šaltalankio uogos (1 šaukštas)

Gaminimas

:

Mėsą , sumaišyti su vienu šaukšteliu druskos, trupučiuku , maltais lauro lapeliais ir pakepinti keptuvėje su truputėliu sviesto. Supilti į verdantį vandenį troškintą mėsą, bei voveraites. Tuomet kubeliais moliūgą, supjaustyti svogūnus, papriką, sutarkuoti 1 morką ir šių daržovių mišinį apkepti irgi svieste, bei supiltį į puodą. Sudėti bulves. Sriubą virti apie 45 min, todėl, kaip lieka apie 15 min. iki pabaigos, suberiama likusi druska, sudedamas smulkintas obuolys, pomidoras, jei turima - džiovintos šaltalankio uogos, kmynai, po trupučiuką baziliko, ciberžolės, įberiamas šaukštelįs džiovintų laiškinių svogūnų, įdedama žalių smulkintų petražolių. Puošti petražolėmis, bei kita morka, išvirta sriuboje.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)