Cepelinai su mėsa, pagardinti petražolėmis

Perskaitytas kartų: 2903

Ingredientai

:

bulvės (3 kg.)

virtos bulvės (8 vnt.)

didelis svogūnas (1 vnt.)

miltai (2 šaukštai)

krakmolas (2 šaukštai)

malta kiauliena (500 g.)

sviestas (100 g.)

grietinė (100 g.)

lauro lapeliai (žiupsnelis)

juodieji pipirai (žiupsnelis)

bazilikas (žiupsnelis)

žalios petražolės (ryšelis)

druska (1 šaukštas)

Gaminimas

:

Žalias bulves sutarkuoti, išsunkti, virtas pasūdytame sutrinti, ir sumaišyti su žaliomis. Į mėsą įdėti žiupsnelį pipirų, lauro lapų, bazilikų, smulkiai supjaustyto svogūno, miltų, krakmolo ir gniužulėlį bulvių masės. Įpjaustyti žalių petražolių ir gerai išmaišyti. cepelinus. Padažui pakaitinti grietinę su sviestu iki užvirimo, įberti pjaustytų petražolių ir užvirti. Tiems, kas mėgsta petražoles, linkiu pabandyti.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)