Bulvių pyragas

Perskaitytas kartų: 2788

Bulvių pyragas

Ingredientai

:

sviestas (100 g)

cukrus (100 g)

druska (žiupsnelis)

kiaušinių tryniai (5 vnt.)

malti riešutai (200 g)

citrinos žievelė tarkuota (puse vnt.)

virtos, smulkiai trintos bulvės (400 g)

manų kruopos (75 g)

kepimo milteliai (1 pakelis)

džiūvėsiai (4 šaukštai)

kiaušinių baltymai (5 vnt.)

aptepimui:

abrikosų uogienė (3 šaukštai)

vanduo (1 šaukštas)

Gaminimas

:

Sviestą iki putų išsukti su ir žiupsneliu druskos, pamažu įplakti kiaušinių trynius ir įmaišyti riešutus, tarkuotą citrinos žievelę, trintas bulves, manų kruopas ir miltelius. Tešlą 15 minučių pastatyti į šalį. Tuo tarpu riebalais išteptą skardą apibarstyti džiūvėsiais. Kiaušinių baltymus suplakti iki tirštos konsistencijos ir sukratyti į kepimui paruoštą masę. Tešlą supilti į skardą ir kepti maždaug 45 minutes 200 temperatūroje. Abrikosų uogienę sumaišyti su vandeniu ir aptepti ir ataušusio pyrago viršų.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)