Bulvių kibinėliai

Perskaitytas kartų: 2817

Bulvių kibinėliai

Ingredientai

:

bulvių (600 g.)

kiaušinis (1 vnt.)

krakmolo (1 šaukštelis)

druskos

įdarui:

šviežių arba raugintų kopūstų (200 g.)

lašinukų (50 g.)

padažui:

lašinukų (100 g.)

svogūnai (2 vnt.)

grietinės (100 ml.)

Gaminimas

:

Įdarui kopūstus susmulkinkite ir patroškinkite su spirgučiais. Su lupenomis virtas bulves , sumalkite, įmuškite kiaušinį, berkite krakmolą, druskos ir gerai išminkykite, kad masė būtų puri. Tada formuokite nedidelius apvalius, piršto storio blynus. Į vidų įspauskite kopūstų įdaro, kraštus suplokite ir užraitykite, kaip formuodami kibinus. Kepkite orkaitėje 15-20minučių ir sudėkite į puodą. Padažui paspirginkite smulkintus lašinukus ir svogūnus, krėskite grietinę. Tada pilkite paruoštą padažą ant kibinėlių ir viską dar patroškinkite. Tiekite karštus.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)