Blynų pyragas su špinatais

Perskaitytas kartų: 2419

Blynų pyragas su špinatais

Ingredientai

:

miltai (200 g)

pienas (500 ml)

kiaušiniai (2 vnt.)

įdarui:

špinatai (350 g)

varškės sūris (350 g)

silpnai sūdyta lašiša (300 g)

permazanas (50 g)

natūralus jogurtas (2 šaukštai)

krienai (šaukštelis)

svogūno laiškai

Gaminimas

:

Į miltus įmušti kiaušinius, pilti šaukštą aliejaus. Nuolat maišant plona srovele supilti pieną. Viską kruopščiai išsukti, dubenį uždengti ir 30 min palaikyti šaltai. Paruošti įdarą: špinatus nuplauti, sudėti į puodą, sandariai uždengti ir tris minutes šutinti ant didelės ugnies be vandens. Tada nukaisti, ataušinti. Gerai nuspaudus špinatus versti į plaktuvą, kartu sudėti varškės sūrį, , krienus ir suplakti į vientisą masę. Svogūnų laiškus nuplauti, nusausinti ir susmulkinti. Lašišų filė supjaustyti smulkiais kubeliais. Varškės ir špinatų tyrę sumaišyti su lašišomis bei svogūnų laiškais. Blynus kepti aliejumi išteptoje keptuvėje. Pilti samtį tešlos, ją po visą keptuvę. Kepti 1,5 minutės, tada blyną ir kepti dar minutę. Taip iškepti visus blynus, kiekvieną gausiai ištepti įdaru ir susukti arba sulankstyti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Susuktus blynus išdėlioti į kepimo formą. Viršų pabarstytu tarkuotu permazanu, kepti orkaitėje 20-25 min.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)