Besmegenis ir ežiukai

Perskaitytas kartų: 4600

Ingredientai

:

vištienos faršas (500 gr.)

vištienos prieskoniai (1 šaukštas)

morkos (3 didelės)

kiaušinis (1 vnt.)

miltai (2 šaukštai)

krakmolas (2 šaukštai)

majonezas (1 šaukštas)

druska (1 šaukštelis)

česnakas (2 skiltelės)

imbieras (gabaliukas)

džiuvėsiai (100 gr.)

Gaminimas

:

Į faršą sudėti kiaušinį, krakmolą, miltus, pagal skonį paukštienos prieskonių, druskos. Sutarkuoti morkas, sumaišyti su majonezo, įtarkuoti po nedidelę skiltelę imbiero ir česnako, įberti trupučiuką druskos. Iš faršo paplotėlius. Į jų vidų dėti po šaukštą morkų ir „ ežiukus“. Apvoliotus džiūvėsiuose papuošti „spygliukais“ iš morkų, įstatyti „akytes“ ir „nosytes“. Morkas, prieš dedant į mėsą, būtų gerai patroškinti - geriau talpinsis į mėsą. Orkaitėje kepti pusvalandį. Patiekti su "besmegeniu', suformuotu iš bulvių košės. Galima įdėti mėgstamų daržovių.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)