Befstrogenas

Perskaitytas kartų: 3252

Befstrogenas

Ingredientai

:

jautienos nugarinė (0,5 kg)

svogūnai (2 vnt)

aliejus

padažui:

sviestas (1 šaukštas)

miltai (2 šaukštai)

20 greitinė (2 šaukšai)

citrinos sultys (0,5 šaukštelio)

druska

Gaminimas

:

Mėsa supjaustoma 0,5 cm dydžio gabalėliais. Į ketaus puodą įpilamas aliejus, sudedami smulkiai supjaustyti, sumaišyti su mėsa svogūnai ir ant silpnos ugnies.

Padažui: išlydomas keptuvėje (ant silpnos ugnies), suberiami miltai, pamaišoma. Tada atsargiai, plona srovele pilamas karštas, beveik verdantis vanduo, visą laiką maišant. Pradžioje padažas bus tirštas, bet po to taps skystesnis. Kai tik jis taps jogurto konsistencijos, ugnis išjungiama, įdedama grietinė, pasūdoma, galima įlašinti keletą citrinos lašų. Padažas supilamas į paruoštą mėsą, išmaišoma ir paliekama troškintis 5 minutėms.

šaltinis: "Gardu"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)