Befstrogenas

Perskaitytas kartų: 3077

Befstrogenas

Ingredientai

:

jautienos nugarinė (0,5 kg)

svogūnai (2 vnt)

aliejus

padažui:

sviestas (1 šaukštas)

miltai (2 šaukštai)

20 greitinė (2 šaukšai)

citrinos sultys (0,5 šaukštelio)

druska

Gaminimas

:

Mėsa supjaustoma 0,5 cm dydžio gabalėliais. Į ketaus į aliejus, sudedami smulkiai supjaustyti, sumaišyti su mėsa svogūnai ir ant silpnos ugnies.

Padažui: sviestas išlydomas keptuvėje (ant silpnos ugnies), suberiami miltai, pamaišoma. Tada atsargiai, plona srovele karštas, beveik verdantis vanduo, visą laiką maišant. Pradžioje padažas bus tirštas, bet po to taps skystesnis. Kai tik jis taps jogurto konsistencijos, ugnis , įdedama grietinė, pasūdoma, galima įlašinti keletą citrinos lašų. Padažas su į paruoštą mėsą, viskas išmaišoma ir paliekama troškintis 5 minutėms.

šaltinis: žurnalas "Gardu"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)