Befstrogenas

Perskaitytas kartų: 2981

Befstrogenas

Ingredientai

:

jautienos nugarinė (0,5 kg)

svogūnai (2 vnt)

aliejus

padažui:

sviestas (1 šaukštas)

miltai (2 šaukštai)

20 greitinė (2 šaukšai)

citrinos sultys (0,5 šaukštelio)

druska

Gaminimas

:

Mėsa supjaustoma 0,5 cm dydžio gabalėliais. Į ketaus puodą įpilamas aliejus, sudedami smulkiai supjaustyti, sumaišyti su mėsa ir troškinama ant silpnos ugnies.

Padažui: sviestas išlydomas keptuvėje (ant silpnos ugnies), suberiami miltai, pamaišoma. Tada atsargiai, plona srovele pilamas karštas, verdantis , visą laiką maišant. Pradžioje padažas bus tirštas, bet po to taps skystesnis. Kai tik jis taps jogurto konsistencijos, ugnis išjungiama, įdedama grietinė, pasūdoma, galima įlašinti keletą citrinos lašų. Padažas supilamas į paruoštą mėsą, viskas išmaišoma ir paliekama troškintis 5 minutėms.

šaltinis: žurnalas "Gardu"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)