Balandėliai su užpilu

Perskaitytas kartų: 3295

Ingredientai

:

kiaulienos faršas (1 kg.)

svogūnai (2 - 3 vnt.)

morkos (3 vnt.)

ryžiai (1 pakelis)

svogūno laiškai

petražolės (kelios šakelės)

baltagūžis kopūstas (1 vnt.)

pomidorų padažas (4 valg. šaukštai)

prieskoniai

grietinės (4 val. šaukštai)

Gaminimas

:

Kopūstą užplikyti karštu vandenių, kad lapai suminkštėtų. Paruošiam faršą: paprieskoniuoti vegeta,pipirais ir druska,dėti virtus ryžius ir vieną supjaustytą svogūną.Viską išmaišyti. Į kiekvieną lapą įvinioti po šaukštą faršo masės, susukti balandėlius.Ant puodo dugno užkloti kelis lapus ir pabarstyti tarkuotom morkom ir supjaustytais svogūno laiškais ir taip kelis sluoksnius,kol sudėsit visus balandėlius.Užpilkite vandeniu ir virkite apie 1,5 valandos. Ruoškite užpilą: svogūną su petražolėmis ir pabaigai įdėkite tomatų padažo,dar kepkite minutę.Kai balandėlių laikas eis į pabaigą, pilkite užpilą ir dėkite kelis šaukštus grietinės,pavirkite 5 min. ir balandėliai paruošti ;) SKANAUS.

Įvertink:
2/5 (balsavo: 1)