Balandėliai su užpilu

Perskaitytas kartų: 3208

Ingredientai

:

kiaulienos faršas (1 kg.)

svogūnai (2 - 3 vnt.)

morkos (3 vnt.)

ryžiai (1 pakelis)

svogūno laiškai

petražolės (kelios šakelės)

baltagūžis kopūstas (1 vnt.)

pomidorų padažas (4 valg. šaukštai)

prieskoniai

grietinės (4 val. šaukštai)

Gaminimas

:

Kopūstą užplikyti vandenių, kad lapai suminkštėtų. Paruošiam paprieskoniuoti vegeta,pipirais ir druska,dėti virtus ryžius ir vieną supjaustytą svogūną.Viską išmaišyti. Į kiekvieną kopūsto lapą įvinioti po šaukštą faršo masės, susukti balandėlius.Ant puodo dugno užkloti kelis kopūsto lapus ir pabarstyti tarkuotom morkom ir supjaustytais svogūno laiškais ir taip kelis sluoksnius,kol sudėsit visus balandėlius.Užpilkite vandeniu ir virkite apie 1,5 valandos. Ruoškite užpilą: pakepinkite svogūną su petražolėmis ir pabaigai į tomatų padažo,dar kepkite minutę.Kai balandėlių virimo laikas eis į pabaigą, pilkite užpilą ir kelis šaukštus grietinės,pavirkite 5 min. ir balandėliai paruošti ;) SKANAUS.

Įvertink:
2/5 (balsavo: 1)