Balandėliai su kalakutiena

Perskaitytas kartų: 4090

Ingredientai

:

kopūstas (1 vienetas)

kalakutienos faršas (400 g.)

ryžiai (1 maišelis)

morkos (2 vienetai)

svogūnai (2 vienetai)

sviestas (100 g.)

grietinė (50 g.)

miltai (50 g.)

druska (1 šaukštas)

vištienos sultinys (kubelis)

žali krapai (šakelė)

pomidorų padažas (4 šaukštai)

juodieji pipirai (žiupsnis)

lauro lapeliai (žiupsnelis)

maltas muskatas (žiupsnelis)

bazilikas (žiupsnis)

Gaminimas

:

Kopūstą išvirti, nupjaustyti lapkočius. Svogūną su morką svieste su žiupsneliu muskato. Šį troškinį sudėti į mėsą, suberti mirkytus ryžius, įberti pusę šaukšto druskos, po žiupsnį kitų prieskonių. Po kukulį mėsos dėti ant kopūsto lapo, sulankstyti, pavolioti miltuose ir apkepti svieste. Dėti apkepusius balandėlius į puodą, užpilti vandeniu, pridėti druskos, vėl tų prieskonių bei vištienos sultinio,krapų, grietinės, pomidorų padažo ir virti apie 45 min. Valgyti su bulvėmis.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)