Baklažanų pica

Perskaitytas kartų: 4237

Baklažanų pica

Ingredientai

:

picos paplotis

baklažanai (1 vnt, apie 350 g)

alyvuogių aliejus (4 šaukštai)

druska

kapoti česnakai (2 skiltelės)

smulkintos petražolės (2 šaukštai)

kapoti konservuoti pomidorai (250 g)

kubeliais pjaustyta mocarella (180 g)

plėšyti bazilikų lapai (8 vnt)

Gaminimas

:

Paruoškite papločio taip, kaip paaiškinta recepte "picos paplotis". Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Baklažaną supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir aptepkite puse aliejaus. Pavartydami kepkite 5 minutes ant grotelių, kol iškeps minkštimas. Apibarstykite druska ir petražolėmis. Padėkite nuošaliau. Kai tešla pakils, paminkykite ją 1 minutę ant miltais pabarstytos tešlalentės. Suformuokite picą ir perdėkite į aliejumi išteptą gilesnę kepamąją skardą. Picą apdėkite pomidorais ir apibarstykite mocarelos kubeliais. Apšlakstykite 1 šaukštu aliejaus. Kepkite, kol kraštai auksiškai pagels (apie 10-15 minučių). Išimkite picą iš orkaitės ir apdėkite baklažanų griežinėliais, tada kepkite dar 5 minutes. Apibarstykite suplėšytais baziliko lapais, apšlakstykite likusiu aliejumi ir patiekite karštą.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)