Baklažanų bokšteliai

Perskaitytas kartų: 3966

Ingredientai

:

baklažanai (1 vnt)

malta vištiena

fermentinis sūris (50 g)

česnakai (1 skiltelė)

morkos (1 vnt)

pomidorų padažas (2 šaukštai)

svogūnai (1 vnt)

majonezas (1 šaukštas)

druska ir pipirai

smulkintos šviežios arba šaldytos petražolės (sauja)

Gaminimas

:

Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug 0,8 cm storio sienelę. Į kepimo indą pilame šlakelį aliejaus arba tepame sviesto, dedame baklažanus ir pabarstome trupučiu druskos. Sutarkuotą morką, kubeliais svogūną ir smulkintą česnaką pakepiname ir dedame druska ir pipirais paskanintą maltą vištieną. Viską išmaišome ir kepame, kol mėsa suminkštės, sumaišome su pomidorų padažu. Tuomet šio įdaro dedame ant išskobtų baklažanų, nemažai, kad susidarytų bokštelis. Ant viršaus aptepame fermentino sūrio, majonezo ir petražolių mišiniu. Kepame 180 0C orkaitėje maždaug 25 minutes, kol gražiai aprus ir baklažanas iškeps. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 3)

Komentarai:
(3)


vireja: Ačiū. Anksčiau nemėgau baklažanų, kol nesugalvojau kaip su jais susidraugauti
2010-11-03 13:00

Nikki: Labai labai super skanu net ne 5 o 10 balu !
2010-08-13 17:39

Svečias: Skanumelis! Net nesitikejau kad taip gausis, iki siol ka bandziau su baklazanais tai siaip siaip... o cia - super!
2010-08-13 17:36

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas