Aštrus Kaukazietiškas plovas

Perskaitytas kartų: 6222

Ingredientai

:

kiauliena (600 g.)

ryžiai (400 g.)

svogūnai (2 vnt.)

morka (1 vnt.)

čili pipirai (lygus arbatinis šaukštelis)

pomidorai (3 vnt.)

pomidorų pasta (2 šaukštai)

lauro lapai (6 vnt.)

druska, pipirai (pagal skonį)

taukai (100 g.)

Gaminimas

:

Kiaulieną , svogūnus sutarkuoti, dėti druskos, pipirų ir pamarinuoti 40min. Virti ryžius iki vidutinio kietumo. Marinuotą kiaulieną kepti taukuose, kad gražiai apskrustų, lauro lapus pakaitinti įkaitusioj keptuvėj be riebalų, nes labai gerai kvepia, suteikia aromato. Tada dėti mėsą, lauro lapus, tarkuotą morką į ryžius, trintus ir praskiestą pomidorų pastą. Viską šutinti vandens garuose iki, kol ryžiai bus minkšti.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 4)