Ašaringasis svogūnų pyragas

Perskaitytas kartų: 3998

Ingredientai

:

bemielė tešla (500 g.)

svogūnai (1 kg)

fermentinis sūris (200 - 300 g.)

kiaušiniai (4 vnt.)

grietinė (3 - 4 v. š.)

pievagrybiai (300 g.)

druska (žiupsnelis)

kiaušinio trynys (1 vnt.)

prieskoniai

Gaminimas

:

Nuluptus svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir patroškinti keptuvėje 20 min. Dideliame dubenyje sumaišyti pievagrybius (pjaustytus per pusę) su grietine, tarkuotu sūriu, įberti druskos, paskaninti prieskoniais, žolelėmis. Skardą padengti sluoksniu bemielės tešlos. Antrasis sluoksnis – svogūnų, po to dedama pievagrybių, sūrio ir grietinės masė. Galiausiai vėl tešla. Aptepti kiaušinio . Kepti orkaitėje 180 C – 40 min.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)