Ašaringasis svogūnų pyragas

Perskaitytas kartų: 4175

Ingredientai

:

bemielė tešla (500 g.)

svogūnai (1 kg)

fermentinis sūris (200 - 300 g.)

kiaušiniai (4 vnt.)

grietinė (3 - 4 v. š.)

pievagrybiai (300 g.)

druska (žiupsnelis)

kiaušinio trynys (1 vnt.)

prieskoniai

Gaminimas

:

Nuluptus svogūnus supjaustyti ir patroškinti keptuvėje 20 min. Dideliame dubenyje sumaišyti virtus pievagrybius (pjaustytus per pusę) su grietine, tarkuotu sūriu, druskos, paskaninti prieskoniais, žolelėmis. Skardą padengti sluoksniu bemielės tešlos. Antrasis sluoksnis – svogūnų, po to dedama pievagrybių, sūrio ir grietinės masė. Galiausiai vėl uždedama tešla. Aptepti kiaušinio tryniu. Kepti orkaitėje 180 C – 40 min.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)