Arabiška vištiena

Perskaitytas kartų: 4196

Arabiška vištiena

Ingredientai

:

vištų kulšelės (4 - 6 vnt.)

aliejus (3 valg. šaukšt.)

svogūnai (1 vnt.)

česnakas (3 skilt.)

saldžioji paprika (1 arbat. šaukšt.)

aitrioji paprika (0,5 arbat. šaukšt.)

malta kalendra (1 arbat. šaukšt.)

maltas kuminas (1 arbat. šaukšt.)

cinamonas (0,5 arbat. šaukšt.)

lupti pomidorai savo sultyse (400 g)

druska (1 arbat. šaukšt.)

sūdyta citrina (0,5 vnt.)

prieskoninės žolelės

Gaminimas

:

Smulkiai supjaustyti svogūną. Česnakus susmulkinti - sutraiškyti peilio geležte arba sutarkuoti. 2 šaukštus aliejaus įkaitinti troškintuve ir šiek tiek pakepinti svogūnus kartu su česnakais. Sudėti kulšeles ir apkepti iš visų . Susmulkinti pomidorus ir kartu su supilti ant vištienos. Uždengti ir troškinti vos kaitinant. Kitoje keptuvėje pakaitinti aliejų, suberti visus prieskonius ir pusę minutės pakepinti. Tada visus prieskonius sudėti prie vištienos. Troškinti silpnai kaitinant dar pusvalandį. Baigiant sudėti smulkiai pjaustytas sūdytos citrinos žieveles ir dar kelias minutes patroškinkite. Nukaisti ir šiek tiek palaikyti uždengtame troškintuve. Apibarstyti susmulkintomis žolelėmis.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)