Apelsininiai kepsniai

Perskaitytas kartų: 3812

Ingredientai

:

jautiena nugarinė (600 gramų)

apelsinai (3 vienetai)

česnakai (4 skiltelės)

majonezas (100 mililitrų)

jogurtas (100 mililitrų)

imbieras

juodieji pipirai

prieskoniai mėsai

garstyčių padažas (2 šaukšteliai)

pievagrybiai (200 gramų)

Gaminimas

:

Česnaką ir sumaišome su majonezu, garstyčiomis, jogurtu ir visais prieskoniais, bei druska. Išspausti 1 apelsino sultis ir įmaišyti į visą masę. Mesą supjaustyti 6 storomis riekelėmis ir kapoti peiliu iš abiejų . (taip išmušta mėsa geriau pasisavins padažo skonį).
Apelsinus į 4 dalis. 1 dalies sultis išspausti ant vieno kepsnio ir taip toliau. Palikti 5 - 10 min pastovėti. Mėsą aptepti padažu iš abiejų ir dėti į skardą. Sudėti šampinjonus be kotelių ir užpilti ant jų likusį padažą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 - 20 min. Per vidurį kepimo mėsą vėl apšlakstyti likusių apelsinų sultimis. Valgyti su orkaitėje keptomis bulvemis.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)