Žalių obuolių ir kriaušių kompotas

Perskaitytas kartų: 8665

Žalių obuolių ir kriaušių kompotas

Ingredientai

:

obuoliai ar kriaušės (3-4 vnt)

cukrus (2/3 stiklinės)

vanduo (3 stiklinės)

cinamono lazdelės (1 vnt)

gvazdikėliai (2-3 vnt)

Gaminimas

:

Nuluptus obuolius supjaustyti skiltelėmis i 6 – 8 dalis, išpjauti sėklynus ir, kad nepajuostų, sumerkti į citrinos rūgštimi parūgštintą vandenį.Į indą sudėti obuolių , prieskonius, pavirinti 10 minučių ir perkošti per sietelį. Į gautą skystimą sudėti cukrų, užvirinti ir dėti paruoštus obuolius. Virti ant mažos ugnies 5 – 8 minutes, kol obuoliai suminkštės. Išvirus ataušinti. Skoniui pagerinti galima įpilti truputį vyno. Kad būtų gražesnė spalva, galima įpilti padeginto cukraus.

Kriaušių kompotas verdamas tokiu pat būdu, kaip ir obuolių kompotas. Skanus kompotas iš mišinio vaisių ir uogų: obuolių ir kriaušių, kriaušių ir vyšnių, obuolių ir slyvų ir t.t.

Gerai prinokusių ir minkštų obuolių bei kriaušių virti nereikia. Juos užtenka nulupti, supjaustyti, sudėti į indą ir užpilti verdančiu sirupu.

Įvertink:
4/5 (balsavo: 2)