Slyvų kisielius

Perskaitytas kartų: 3579

Slyvų kisielius

Ingredientai

:

šviežios slyvos (125-150 g)

vanduo (800-900 ml)

cukrus (4-5 šaukštai)

bulvių krakmolas (4 šaukšteliai)

Gaminimas

:

Slyvas nuplauti, minkštimą perpjauti ir išimti kauliukus. Juos užpilti karštu vandeniu ir 10-15 min. lėtai virti (jei ant kauliukų minkštimo nelieka, virti ). Minkštimą užpilti ir palaikyti, kol susidarys sulčių, tada sultis nupilti ir atšaldyti. Slyvų minkštimą užpilti kauliukų nuoviru ir virti, kol visai suvirs, slyvas su nuoviru pertrinti, mišinį užvirinti, supilti išleistą krakmolą, greitai pakaitinti, iki užvirs, supilti sultis, nukelti nuo ugnies ir atšaldyti.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)