Ruginės duonos gira

Perskaitytas kartų: 3042

Ruginės duonos gira

Ingredientai

:

sena juoda ruginė duona (1,5 kg)

medus (1 kg)

mielės (50 g)

vanduo (12 l)

kvietiniai miltai (1 arbat šaukšt.)

Gaminimas

:

Duona supjaustoma gabaliukais, padžiovinama, , užpilama verdančiu vandeniu, uždengiama ir paliekama ataušti. Kai atauš, iškošiamas, į jį sudedamas medus, ir gerai išmaišomas. Po to sudedamos mielės, ištrintos su miltais, ir tai, gerai išmaišius, kambaryje paliekama 12 valandų. Kitą dieną gira supilstoma į butelius: į kiekvieną įdedama po dvi razinas, pripylus gerai užkemšama ir padedama vėsioje vietoje. Po 2 dienų galima gerti.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)