Obuolinis kisielius

Perskaitytas kartų: 1754

Ingredientai

:

vanduo (1200 ml)

šviežios arba džiovintos mėtos (kelios šakelės)

obuoliai (1 - 2 vnt.)

krakmolas (2 - 4 v. š.)

fruktozė arba cukrus (pagal skonį)

citrinos sultys

Gaminimas

:

Atpilti 1/2 stiklinės vandens. Likusį vandenį užvirinti, užpilti , palaukti apie 10-15 , perkošti. Kol gaminasi mėtų nuoviras, nulupti obuolį ir supjaustyti mažais gabaliukais. Mėtų nuovirą užvirinti, įdėti obuolį. Trumpai pavirinti, kad obuolys suminkštėtų. Paskaninti fruktoze ar cukrumi ir citrinos sultimis pagal . Į 1/2 stiklinės šalto vandens įberti krakmolą ir gerai išmaišyti. Įpilti į verdantį nuovirą. Maišyti, kol sutirštės. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)