Obuolinis kisielius

Perskaitytas kartų: 2303

Ingredientai

:

vanduo (1200 ml)

šviežios arba džiovintos mėtos (kelios šakelės)

obuoliai (1 - 2 vnt.)

krakmolas (2 - 4 v. š.)

fruktozė arba cukrus (pagal skonį)

citrinos sultys

Gaminimas

:

Atpilti 1/2 stiklinės vandens. Likusį vandenį užvirinti, užpilti mėtas, palaukti apie 10-15 minučių, perkošti. Kol mėtų nuoviras, obuolį ir supjaustyti mažais gabaliukais. Mėtų nuovirą užvirinti, įdėti obuolį. Trumpai pavirinti, kad obuolys suminkštėtų. Paskaninti fruktoze ar cukrumi ir citrinos sultimis pagal skonį. Į 1/2 stiklinės šalto vandens įberti krakmolą ir gerai išmaišyti. Įpilti į nuovirą. Maišyti, kol kisielius sutirštės. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)