Įvairių vaisių kompotas

Perskaitytas kartų: 3805

Įvairių vaisių kompotas

Ingredientai

:

obuoliai (250 g)

kriaušės (350 g)

vynuogės (150 g)

arbūzai (250 g)

cukrus (200 g)

vanduo (2 stiklinės)

Gaminimas

:

Cukraus sirupe atskirai apvirti obuolius bei kriaušes ir nukelti nuo ugnies. Į šiltą sirupą su obuoliais sudėti , o į kriaušes - nuluptą, be , mažais supjaustytą arbūzą. Abu kompotus atšaldyti. Duodant į stalą vaisius sudėti į vazeles, salotines ar dubenėlius ir užpilti sirupu.

Taip pat gaminamas kompotas ir iš bet kurių vaisių bei uogų. Obuoliai, kriaušės, slyvos, , trešnės, persikai, svarainiai, apverdami sirupe, o vynuogės, arbūzai, moliūgai, apelsinai, mandarinai, ananasai, bananai, braškės, žemuogės tik pašildomos karštame sirupe.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)