Pikantiškas kečiupas

Perskaitytas kartų: 3398

Pikantiškas kečiupas

Ingredientai

:

pomidorai (500 g)

aitriosios paprikos (100 g)

actas (1,5 stiklinės)

malti kvapieji pipirai (0,5 šaukštelio)

druska (1 šaukštas)

cukrus (4 šaukštai)

maltos saldžiosios paprikos (1 nubrauktas šaukštas)

malti čili pipirai (1 nubrauktas šaukštas)

tabasko padažas (1 šaukštas)

Gaminimas

:

Pomidorus supjaustyti, sudėti į puodą, įpilti stiklinę vandens ir virti ant silpnos , kol suminkštės. Pertrinti per sietelį. nuplauti, smulkiai supjaustyti, smulkintuvu sutrinti tyrę, supilti actą. Sumaišyti su pomidorų tyre ir kaitinti ant vidutinio stiprumo . Suberti druską, cukrų ir virti, kol padažas sutirštės. Prieskonius berti po truputį, nuolat maišant. Karštą kečupą supilti į iškaitintus stiklainius, , uždengtus dangteliais, pasterizuoti 10 min. Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

šaltinis: žurnalas "Paragaukite"

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)