Naminiai krienai žemaitiška receptūra

Perskaitytas kartų: 5311

Ingredientai

:

krienų šaknys

druska (pagal skonį)

cukrus (pagal skonį)

citrinos rūgštelė (pagal skonį)

burokėlių sunka (keli valg. š.)

Gaminimas

:

Krienų šaknis , nuskusti ir per naktį palaikyti šaltame vandenyje. Nupilti, per labai smulkią tarkutę. Galima malti per tarkavimo mašiną, jei labai smulkus sietelis. Pagal skonį truputyje vandens tirpinti druską, cukrų ir citrinos rūgštį. Galima naudoti ir actą. Galima tiesiog barstyti druską, cukrų ir citrinos r. ant krienų, gerai maišyti, ragauti kokio norime skonio. Jeigu norime turėti krienus raudonus, pilti burokėlių sultis. Krienus prie kumpio, lašinukų, vyniotinio, kiaušinių.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)