Naminiai krienai žemaitiška receptūra

Perskaitytas kartų: 10986

Ingredientai

:

krienų šaknys

druska (pagal skonį)

cukrus (pagal skonį)

citrinos rūgštelė (pagal skonį)

burokėlių sunka (keli valg. š.)

Gaminimas

:

Krienų šaknis nuplauti, nuskusti ir per naktį palaikyti šaltame vandenyje. Nupilti, per labai smulkią tarkutę. Galima malti per tarkavimo mašiną, jei labai smulkus sietelis. Pagal skonį truputyje vandens tirpinti druską, cukrų ir citrinos rūgštį. Galima naudoti ir actą. Galima tiesiog barstyti druską, cukrų ir citrinos r. ant krienų, gerai maišyti, ragauti kokio skonio. Jeigu turėti krienus raudonus, pilti burokėlių sultis. Krienus tiekti prie , lašinukų, , kiaušinių.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)