Naminiai krienai žemaitiška receptūra

Perskaitytas kartų: 6743

Ingredientai

:

krienų šaknys

druska (pagal skonį)

cukrus (pagal skonį)

citrinos rūgštelė (pagal skonį)

burokėlių sunka (keli valg. š.)

Gaminimas

:

Krienų šaknis nuplauti, nuskusti ir per naktį palaikyti šaltame vandenyje. Nupilti, tarkuoti per labai tarkutę. Galima malti per tarkavimo mašiną, jei labai smulkus sietelis. Pagal truputyje vandens tirpinti druską, ir citrinos rūgštį. Galima naudoti ir actą. Galima tiesiog barstyti druską, ir citrinos r. ant krienų, gerai maišyti, ragauti kokio norime skonio. Jeigu norime turėti krienus raudonus, pilti burokėlių sultis. Krienus tiekti prie kumpio, lašinukų, vyniotinio, kiaušinių.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)