Naminiai krienai žemaitiška receptūra

Perskaitytas kartų: 13857

Ingredientai

:

krienų šaknys

druska (pagal skonį)

cukrus (pagal skonį)

citrinos rūgštelė (pagal skonį)

burokėlių sunka (keli valg. š.)

Gaminimas

:

Krienų šaknis nuplauti, nuskusti ir per naktį palaikyti šaltame vandenyje. Nupilti, tarkuoti per labai smulkią tarkutę. Galima malti per tarkavimo mašiną, jei labai smulkus . Pagal skonį vandens tirpinti druską, cukrų ir citrinos rūgštį. Galima naudoti ir actą. Galima tiesiog barstyti druską, cukrų ir citrinos r. ant , gerai maišyti, ragauti kokio skonio. Jeigu turėti krienus raudonus, pilti burokėlių sultis. Krienus tiekti prie kumpio, lašinukų, vyniotinio, kiaušinių.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)