Naminiai krienai žemaitiška receptūra

Perskaitytas kartų: 8297

Ingredientai

:

krienų šaknys

druska (pagal skonį)

cukrus (pagal skonį)

citrinos rūgštelė (pagal skonį)

burokėlių sunka (keli valg. š.)

Gaminimas

:

Krienų šaknis nuplauti, nuskusti ir per naktį palaikyti šaltame vandenyje. Nupilti, tarkuoti per labai smulkią tarkutę. Galima malti per tarkavimo mašiną, jei labai sietelis. Pagal skonį truputyje vandens tirpinti druską, ir citrinos rūgštį. Galima naudoti ir actą. Galima tiesiog barstyti druską, ir citrinos r. ant , gerai maišyti, ragauti kokio norime skonio. Jeigu norime turėti krienus raudonus, pilti burokėlių sultis. Krienus tiekti prie kumpio, lašinukų, vyniotinio, kiaušinių.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)