Naminiai krienai žemaitiška receptūra

Perskaitytas kartų: 5718

Ingredientai

:

krienų šaknys

druska (pagal skonį)

cukrus (pagal skonį)

citrinos rūgštelė (pagal skonį)

burokėlių sunka (keli valg. š.)

Gaminimas

:

Krienų šaknis , nuskusti ir per naktį palaikyti šaltame vandenyje. Nupilti, tarkuoti per labai smulkią tarkutę. Galima malti per tarkavimo , jei labai smulkus sietelis. Pagal skonį truputyje vandens tirpinti , cukrų ir citrinos rūgštį. Galima naudoti ir actą. Galima tiesiog barstyti , cukrų ir citrinos r. ant krienų, gerai maišyti, ragauti kokio norime skonio. Jeigu norime krienus raudonus, pilti burokėlių sultis. Krienus tiekti prie kumpio, lašinukų, vyniotinio, kiaušinių.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)