Kuskusas su daržovėmis

Perskaitytas kartų: 3391

Ingredientai

:

kuskusas (250 g)

morkos (2 vnt.)

petražolės

druska

alyvuogių aliejus (1 šaukštas)

vanduo (400 ml)

čiobrelis

sviestas (50 g)

Gaminimas

:

Vandenį užviriname, morkas sutarkuojame. Kai vanduo užvirs įberiame šiek tiek druskos, pilame aliejų ir suberiame morkas. Verdame tol, kol morkos suminkštės. Tuomet kuskuso kruopas nuplauname dubenėlyje su vandeniu, tą vandenį nupilame, o kruopas suberiame į verdantį vandenį su morkomis, sudedame supjaustytas petražoles,įmetame kelis lapelius čiobrelio (tinka ir džiovintas čiobrelis). Viska maišome su šakute, kad kuskusas nesuliptu, verdame apie 5 min. Vanduo turėtų būti visai sugertas. Jei nesusisigėre tai pakaitinti šiek tiek ilgiau. Baigus virti, uždengti ir palaikyti apie 3 min., tuomet patiekti. P.S. jei norima pradžioje, kai suberiamas kuskusas galima įdėti gabalėlį sviesto ir išmaišyti. Žinoma, daržovių galėti dėti ir įvairesnių (tiktų paprika, svogūnas). Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)