Aštrios auksinės bulvytės

Perskaitytas kartų: 2134

Ingredientai

:

bulvės (1 kg)

uoginė paprika (1 a. š.)

saldžiosios paprikos milteliai (1 a.š.)

malta kalendra (0,5 a. š.)

maltas kuminas (0,5 a. š.)

česnakas (2 skiltelės)

aliejus (2 v. š.)

druska

Gaminimas

:

Bulves perpjauti per puse ir supjaustyti skiltelėmis. Užvirti vandens ir apvirti jame bulvių skilteles apie 8 minutes, kad tik pradėtų minkštėti, bet nesuirtų. Prieskonius sumaišyti su sutrintu česnaku, druska ir aliejumi. Kai bulvės apvirs nupilti vandenį ir joms pagaruoti, tada užpilti tyrelę sumaišyti ir išdėliojus ant skardos kepti 200 laipsnių karštumo apie 45 minutes. Tinka gaivus padažas, pvz., salierų ir grietinės. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)