Aštrios auksinės bulvytės

Perskaitytas kartų: 3099

Ingredientai

:

bulvės (1 kg)

uoginė paprika (1 a. š.)

saldžiosios paprikos milteliai (1 a.š.)

malta kalendra (0,5 a. š.)

maltas kuminas (0,5 a. š.)

česnakas (2 skiltelės)

aliejus (2 v. š.)

druska

Gaminimas

:

Bulves per puse ir supjaustyti skiltelėmis. Užvirti puodą vandens ir apvirti jame bulvių skilteles apie 8 minutes, kad tik pradėtų minkštėti, bet nesuirtų. Prieskonius sumaišyti su sutrintu , druska ir aliejumi. Kai bulvės apvirs vandenį ir leisti joms pagaruoti, tada užpilti prieskonių tyrelę sumaišyti ir išdėliojus ant skardos kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 45 minutes. Tinka gaivus padažas, pvz., salierų ir grietinės. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)