Aštrios auksinės bulvytės

Perskaitytas kartų: 2516

Ingredientai

:

bulvės (1 kg)

uoginė paprika (1 a. š.)

saldžiosios paprikos milteliai (1 a.š.)

malta kalendra (0,5 a. š.)

maltas kuminas (0,5 a. š.)

česnakas (2 skiltelės)

aliejus (2 v. š.)

druska

Gaminimas

:

Bulves perpjauti per puse ir supjaustyti skiltelėmis. puodą vandens ir apvirti jame bulvių skilteles apie 8 minutes, kad tik pradėtų minkštėti, bet nesuirtų. Prieskonius sumaišyti su sutrintu česnaku, druska ir aliejumi. Kai apvirs nupilti vandenį ir leisti joms pagaruoti, tada užpilti prieskonių tyrelę sumaišyti ir ant skardos kepti 200 karštumo orkaitėje apie 45 minutes. Tinka gaivus padažas, pvz., salierų ir grietinės. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)