Žiedinių kopūstų blynai

Perskaitytas kartų: 1946

Ingredientai

:

žiediniai kopūstai (1 kg)

kiaušiniai (2 vnt.)

pienas (pusė stiklinės)

batonas (2 riekutės)

miltai (pusė stiklinės)

krapai (2 šakelės)

petražolės (2 šakelės)

aliejus

druska

Gaminimas

:

Kopūstus skirstykite žiedinėliais, ir šešias minutes virkite pasūdytame vandenyje. Tada nuvarvinkite, ataušinkite ir sumalkite mėsmale stambiu sieteliu. Batoną mirkykite piene, nusunkite ir sumaigykite. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius dėkite prie žiedinių kopūstų. Suberkite miltus, skaninikite prieskoniais. Žalumynus , nusausinkite, susmulkinkite ir taip pat suberkite. Viską gerai sumaykite. Baltymus plakite iki putų, sukrėskite į masę ir sumaykite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus , šaukštu krėskite tėšlą ir kepkite ant vidutinės kaitros po keturias minutes abiejų pusių.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)