Žiedinių kopūstų blynai

Perskaitytas kartų: 1836

Ingredientai

:

žiediniai kopūstai (1 kg)

kiaušiniai (2 vnt.)

pienas (pusė stiklinės)

batonas (2 riekutės)

miltai (pusė stiklinės)

krapai (2 šakelės)

petražolės (2 šakelės)

aliejus

druska

Gaminimas

:

Kopūstus išskirstykite žiedinėliais, nuplaukite ir šešias virkite pasūdytame vandenyje. Tada nuvarvinkite, ataušinkite ir sumalkite mėsmale stambiu sieteliu. Batoną išmirkykite piene, nusunkite ir sumaigykite. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius dėkite prie žiedinių kopūstų. Suberkite miltus, skaninikite prieskoniais. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir taip pat suberkite. Viską gerai sumaišykite. Baltymus išplakite iki putų, sukrėskite į masę ir sumaišykite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus , krėskite tėšlą ir kepkite ant vidutinės kaitros po keturias iš abiejų pusių.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)