Žemaičių blynai

Perskaitytas kartų: 5531

Ingredientai

:

vidutinio dydžio bulvės (15 vnt.)

kiaušiniai (2 vnt.)

druska (1 a. š.)

miltai (3 v. š.)

krakmolas (3 v. š.)

aliejus (kepimui)

vištų kepenėlės (0,5 kg)

prieskoniai

Gaminimas

:

Išvirtas bulves , įmušti kiaušinius, druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą. Padalinti vienodais gabalėliais. Vištienos kepenėles išvirti pasūdytame vandenyje, pagardinus , laurolapu, ir . Formuoti kaip cepelinus, į visų dedant kepenėlių įdarą, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti. Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)