Vokiškas obuolių blynas

Perskaitytas kartų: 2864

Ingredientai

:

miltai (215 g)

cukrus (2 valg. š.)

kepimo milteliai (1 arb. š.)

druska (1/4 arb. š.)

pienas (135 g)

kiaušinis (1 vnt.)

sviestas (125 g)

vidutinio dydžio obuoliai (3 vnt.)

cukrus (2 valg.š.)

cinamonas (1 valg. š.)

muskatas (1/4 arb. š.)

citrinos sultys (1 valg. š.)

vanduo (1/4 puodelio)

Gaminimas

:

Pirmus keturius ingredientus išsijoti į didelį dubenį. Atskirame dubenyje išplakti pieną, ir 1 valg.š. lydyto sviesto. Supilti plakinį į didįjį dubenį ir sumaišyti, kol tešla taps vientisa, bet nepermaišyti. Dabar, kai tešla paruošta, atidėti ją į šalį ir paruošti obuolius. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis. Sudėti į dubenį su cinamonu, cukrumi, muskato riešutu ir citrinų sultimis. Keptuvėje įkaitinti 2 valg.š. sviesto ir sudėti obuolius, pakaitinti, vis pamaišant. Supilti 1/4 puodelio vandens į keptuvę ir pakaitinti iki virimo. Uždengti keptuvę ir virti apie 3 minutes. Paruoštus obuolius išimti iš keptuvės ir atidėti į šalį. Apvalaus kepimo indo dugną ir sieneles ištepti 2 valg.š. sviesto. Į kepimo indą supilti pusę tešlos. Ant viršaus sudėti obuolius ir užpilti likusią pusę tešlos. Kepti iki 200 C įkaitintoje apie 15 – 20 minučių, kol viršus gražiai pagels. Atsargiai blyną išimti iš kepimo indo, supjaustyti ir perdėti į lėkštes. Pabarstyti cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)