Virtinukai su vyšniomis

Perskaitytas kartų: 6037

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (300 g)

krakmolas (100 g)

aliejus (1 šaukštas)

druska

įdarui:

šviežios vyšnios (300 g)

cukrus (50 g)

krakmolas (50 g)

vyšnių likeris (10 ml)

Gaminimas

:

Miltus, krakmolą ir druską , per sietelį persijokite ant lentelės ir viduryje padarykite įdubą. Į ją plona srovele supilkite aliejų ir 200 ml šalto virinto vandens. Suminkykite elastingą tešlą ir pusvalandžiui dėkite į . Iš vyšnių išimkite kauliukus. Sudėkite jas į prikaistuvį, suberkite cukrų, įpilkite kelis šlakelius vandens ir maišydama ant silpnos ugnies kaitinkite iki virimo. Maišydama supilkite nedideliame kiekyje šalto vandens krakmolą, nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų. Įmaišykite likerį. Atvėsusią tešlą plonai iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus, jų kraštelius patepkite plaktu kiaušinio tryniu. Ant pusės skrituliukų ties viduriu dėkite po šaukštą vyšnių masės, uždenkite kitais tešlos skrituliais ir gerai prispauskite kraštus. Virkite apie 10 minučių. Tiekite su mėgstama uogiene.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)