Virtinukai su vyšniomis

Perskaitytas kartų: 5835

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (300 g)

krakmolas (100 g)

aliejus (1 šaukštas)

druska

įdarui:

šviežios vyšnios (300 g)

cukrus (50 g)

krakmolas (50 g)

vyšnių likeris (10 ml)

Gaminimas

:

Miltus, krakmolą ir druską sumaišykite, per sietelį persijokite ant lentelės ir viduryje padarykite įdubą. Į ją plona srovele supilkite aliejų ir 200 ml šalto virinto vandens. Suminkykite elastingą tešlą ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Iš vyšnių išimkite kauliukus. Sudėkite jas į , suberkite cukrų, įpilkite kelis šlakelius vandens ir maišydama ant silpnos ugnies kaitinkite iki virimo. Maišydama supilkite nedideliame kiekyje šalto vandens ištirpdytą krakmolą, nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų. Įmaišykite likerį. Atvėsusią tešlą plonai iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus, jų kraštelius patepkite plaktu kiaušinio tryniu. Ant skrituliukų ties dėkite po šaukštą vyšnių masės, uždenkite kitais tešlos skrituliais ir gerai prispauskite kraštus. garuose apie 10 minučių. Tiekite su mėgstama uogiene.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)