Virtinukai su varške

Perskaitytas kartų: 3513

Ingredientai

:

tešlai:

pienas ar vanduo (100 ml)

kiaušinis (1 vnt.)

druska

miltai (250 g)

įdarui:

cukrus

peletrūnas (kas mėgsta)

varškė (400 g)

kiaušinis (1 vnt.)

cukrus

druska

Gaminimas

:

Tešlai paruošti- imame kiaušinį, druską, truputėlį cukraus, pilame pieną ir gerai maišome. Po to beriame miltus ir užmaišome kietoką tešlą. Iškočiojame apie du mm storumo lakštą ir su stikline ar formele darome skrituliukus.Įdarui - varškę sutriname ar permalame,dedame kiaušinį, druską, truputį cukraus ir jei mėgstate peletrūno smulkinto.Ant paruoštų tešlos skrituliukų dedame po šaukštelį paruošto įdaro,perlenkiame pusiau ir gerai užspaudžiame kraštus. virtinukus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame 8-10 minučių. Išgriebiame su kiaurasamčiu, valgome su ar sviestu.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)