Virtinukai su mėlynėmis

Perskaitytas kartų: 3317

Ingredientai

:

virtinukams:

miltai (1,5 stiklinės)

kiaušinis (1 vnt.)

aliejus (1 v.š.)

druska (žiupsnelis)

karštas vanduo (0,5 stiklinės)

įdarui:

mėlynės (2 stiklinės)

cukrus (4-5 v.š.)

Gaminimas

:

Miltus suberk į , įmušk kiaušinį, supilk aliejų, pasūdyk ir išmaišyk. Supilk karštą vandenį ir iš pradžių išsuk šaukštu, vėliau išminkyk. Dubenį pridenk virtuviniu rankšluosčiu ir palik 30 minučių. Nuplautas mėlynes sumaišyk su cukrumi. Imk po gabalėlį tešlos, suvoliok rutuliuką, tuomet delnais suplok ir ištampyk į apskritimą. Labai nenuplonink, nes verdant įdaras gali išbėgti. Dėk po šaukštelį įdaro, tvirtai užspausk kraštelius ir išdėliok į miltais pabarstytą . Didesniame puode įkaitink vandenį, lengvai pasūdyk. Vienu kartu dėk tiek virtinukų, kad jie neliestų vienas kito. Kai iškils į , pavirk dar 7−8 minutes ir kiaurasamčiu iškelk į . Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)