Virtinukai su mėlynėmis

Perskaitytas kartų: 3456

Ingredientai

:

virtinukams:

miltai (1,5 stiklinės)

kiaušinis (1 vnt.)

aliejus (1 v.š.)

druska (žiupsnelis)

karštas vanduo (0,5 stiklinės)

įdarui:

mėlynės (2 stiklinės)

cukrus (4-5 v.š.)

Gaminimas

:

Miltus suberk į dubenį, įmušk kiaušinį, aliejų, pasūdyk ir išmaišyk. Supilk karštą vandenį ir iš pradžių tešlą išsuk šaukštu, vėliau išminkyk. Dubenį pridenk rankšluosčiu ir palik 30 minučių. Nuplautas mėlynes sumaišyk su cukrumi. Imk po gabalėlį tešlos, suvoliok rutuliuką, tuomet delnais suplok ir į apskritimą. Labai nenuplonink, nes verdant įdaras gali išbėgti. Dėk po šaukštelį įdaro, tvirtai užspausk kraštelius ir išdėliok į miltais pabarstytą dubenį. Didesniame puode įkaitink vandenį, lengvai pasūdyk. Vienu kartu dėk tiek virtinukų, kad jie neliestų vienas kito. Kai iškils į paviršių, pavirk dar 7−8 minutes ir kiaurasamčiu iškelk į dubenį. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)