Virtinukai su mėlynėmis

Perskaitytas kartų: 3578

Ingredientai

:

virtinukams:

miltai (1,5 stiklinės)

kiaušinis (1 vnt.)

aliejus (1 v.š.)

druska (žiupsnelis)

karštas vanduo (0,5 stiklinės)

įdarui:

mėlynės (2 stiklinės)

cukrus (4-5 v.š.)

Gaminimas

:

Miltus suberk į dubenį, įmušk kiaušinį, supilk aliejų, pasūdyk ir išmaišyk. Supilk karštą ir iš pradžių tešlą šaukštu, vėliau išminkyk. Dubenį pridenk rankšluosčiu ir palik 30 minučių. Nuplautas mėlynes sumaišyk su cukrumi. Imk po gabalėlį tešlos, suvoliok rutuliuką, tuomet delnais suplok ir ištampyk į apskritimą. Labai nenuplonink, nes verdant įdaras gali išbėgti. Dėk po šaukštelį įdaro, tvirtai užspausk kraštelius ir išdėliok į miltais pabarstytą dubenį. Didesniame puode įkaitink , lengvai pasūdyk. Vienu kartu dėk tiek virtinukų, kad jie neliestų vienas kito. Kai į paviršių, pavirk dar 7−8 minutes ir kiaurasamčiu iškelk į dubenį. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)