Virti varškėčiai

Perskaitytas kartų: 45816

Ingredientai

:

varškė (0,5 kg)

miltai (0,5 stiklinės)

kiaušiniai (1 vnt)

cukrus (1 šaukštas)

druska

sviestas (1 šaukštas)

grietinė (4 šaukštai)

Gaminimas

:

Į gerai ištrintą varškę pridėti druskos, kiaušinį, miltų ir gerai išminkyti. Iš gautos delnais iškočioti pailgus volelius, išploti 1 cm storio, supjaustyti 5 cm ilgio gabaliukais ir virti pasūdytame vandenyje. Iškilusius varškėčius tuojau išgriebti ir tirpytu sviestu, kad nesuliptų.

Prieš patiekiant varškėčius grietine arba užbarstyti cukrum.

Įvertink:
4.8/5 (balsavo: 9)

Komentarai:
(15)


rima: Nereikia nei cukraus nei druskos , galima deti vanilinio cukraus , ir skanu
2018-05-24 13:19

giedrius: Š juodas.Jau po triju minučių virimo viskas suiro ir teko viską mesti lauk.Nors ir laikiausi tų proporcijų,kaip ir parašyta
2016-10-12 21:09

na: krakmolas nėra toks blogas, ypač bulvių, nes jis sušvelnina skrandžio gleivinę savo glitimu, tai aktualu tiems, kam sudigsta dažnai skrandis nuo padidėjusio rūgštingumo. Kadangi dažnai mėgaujamės kava, tai krakmolingi valgiai visai neprošal. Viskas su saiku tikrai gerai:-)
2013-09-01 15:16

AUSRA: na labai skanei atodo pameginsiu vakarienei paruosti
2013-06-01 14:02

Svečias: skaniai gavosi ;))
2012-11-18 19:33

svecias: skanus labai bet per saldus kasdejo dauk cukraus
2012-10-19 13:18

Mergina: Jurgita, o tau neatrodo, kad cia skirtingi zmones?
2012-09-21 17:07

I.P.: Stenkites niekur nenaudoti krakmolo, nes jame yra labai daug angliavandeniu, t.y. tiesus kelias i diabeta, neziurint i zmogaus amziu.
2012-06-29 19:24

Jurgita: Kazkaip cia keistais "svecias" su savim pabendravo... O siaip norejau pagirti, kad tikrai labai gardziai atrodo...
2011-09-27 00:44

rasa : labai skanų,viriau
2011-04-27 12:54

Svečias: labai skanu
2011-04-09 14:34

Svečias: aš irgi pamenu kaip mama juos virdavo. Jau senai nesu jų valgęs. Varškės turiu, reiks virt cj
2011-03-15 18:58

Svečias:
2010-12-14 19:17

Svečias: Bent man nepatinka saldus varškėčiai, nebent varškė rūgšti tai galima įdėti truputi cukraus o tai turi būti labai subalansuotas cukraus ir druskos kiekis. Man varškėčiai primena jaunystę kai žmona po vestuvių išvirė pirmus saldžius varškėčius po to jau 30 metų verda nesaldžius ir skanius.
2010-10-29 22:46

Svečias: vietoj miltu patarciau deti krakmolo daug skaniau
2010-10-16 14:27

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas