Vegetariniai žemaičių blynai su varške

Perskaitytas kartų: 4632

Ingredientai

:

bulvės (10 vnt.)

krakmolas (2 šaukštai)

saldaus pieno varškė - panyras (270 g.)

natūralus jogurtas (3 - 4 šaukštai)

grietinė (1 šaukštas)

druska

augalinis aliejus

Gaminimas

:

Bulves išvirkite su lupena, nupilkite vandenį, bulves ataušinkite. Kol bulvės aušta, pasiruoškite varškę: sudėkite į dubenį, užpilkite jogurtu, grietine, pasūdykite. Viską gerai išmaišykite ir pertrinkite . Pravėsusias bulves nulupkite, sudėkite į dubenį, sugrūskite bulvių trintuve, pasūdykite. Sudėkite krakmolą ir bulvių tešlą išminkykite rankomis. Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių, jei , padalinkite varškę taip pat. Iš tešlos gabalėlio suformuokite blynelį, dėkite šaukštą varškės įdaro, užlenkite tešlos kraštus ir suformuokite ,,žemaičių blyną“. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite dar karštus su grietine ar grietinės ir sviesto padažu.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)