Vegetariniai žemaičių blynai su varške

Perskaitytas kartų: 4455

Ingredientai

:

bulvės (10 vnt.)

krakmolas (2 šaukštai)

saldaus pieno varškė - panyras (270 g.)

natūralus jogurtas (3 - 4 šaukštai)

grietinė (1 šaukštas)

druska

augalinis aliejus

Gaminimas

:

Bulves virkite su lupena, nupilkite vandenį, bulves ataušinkite. Kol bulvės aušta, pasiruoškite varškę: sudėkite į dubenį, užpilkite jogurtu, grietine, pasūdykite. Viską gerai maykite ir pertrinkite šakute. Pravėsusias bulves nulupkite, sudėkite į dubenį, sugrūskite bulvių trintuve, pasūdykite. Sudėkite krakmolą ir bulvių tešlą minkykite rankomis. Padalinkite tešlą į 10 lygių , jei įmanoma, padalinkite varškę taip pat. Iš tešlos gabalėlio suformuokite blynelį, dėkite šaukštą varškės įdaro, užlenkite tešlos kraštus ir suformuokite ,,žemaičių blyną“. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų. Kepkite blynus abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite dar karštus su grietine ar grietinės ir sviesto padažu.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)