Tikri žemaičių blynai

Perskaitytas kartų: 4158

Ingredientai

:

bulvės (1 kg.)

miltai (8 šaukštai)

kiaušiniai (1 vnt.)

svogūnai (1 vnt.)

virta mėsa (200 g.)

pipirai, druska

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Virtas šaltas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir išminkykite. Sumalkite virtą mėsą, pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite. Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius. Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant mažos ugnies, kol gražiai aprus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 6)