Škotiški blynai

Perskaitytas kartų: 5211

Ingredientai

:

miltai (250 g.)

cukrus (2 šaukštai)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

valgomoji soda (0,25 šaukštelio)

citrinų sultys (šaukštelis)

pienas (250 ml.)

kiaušinis (1 vnt.)

aliejus (2 šaukštai)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Citrinų sultis sumaišyti su kambario temperatūros pienu ir palikti 5 minutes . Kitame dubenyje gerai sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir sodą. Viduryje padaryti įdubą ir ten supilti išplaktą kiaušinį, aliejų ir maždaug du trečdalius pienos, išmaišyti. Patikrinti tešlos tirštumą – jeigu ji neišteka iš vertikaliai laikomo šaukšto, supilti ir likusį pieną. Keptuvę apšlakstyti aliejumi ir įkaitinti vidutinėje remperatūroje. Dėti tešlos krūveles (vienam blynui – maždaug 2 šaukštai), tarp jų palikti tarpus. Apkepti iš pusių. Skanaus!

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)